Kijk op Delft
Als je in Delft geboren en getogen bent, dan ken je de stad natuurlijk door en door. Maar is dat wel zo? Paul van Berkel, zelf geboren en getogen in Delft, neemt je in zes afleveringen mee op pad en gaat op zoek naar de belangrijkste verhalen en ontwikkelingen van de stad. Het zijn verhalen over vroeger, het heden en de toekomst. Hij wordt daarbij geholpen door de experts van Erfgoed Delft, die alles weten van de archeologie, de archieven en de monumenten van de stad en door ondernemers en inwoners van de stad.

Paul van Berkel gaat langs bij het Stadsarchief van Delft en gaat in gesprek met Jan van der Mast, historicus en schrijver en heeft meerdere boeken geschreven over het Echtpaar Van Marken (oprichters van De Gist- en Spiritusfabriek). Ook gaat Paul langs bij het Grote Kantoor, het Agnethapark en Maison Neuve.

Serie van zes
De serie is gestart op woensdag 14 oktober en telt 6 afleveringen. Die gaan o.a. over de historische groei van Delft, over het bijzondere echtpaar Van Marken, dat met de succesvolle Gist- en Spiritusfabriek de stad in de negentiende eeuw op de kaart zette. Maar ook vaart het gezelschap naar Delfshaven in Rotterdam, de Middeleeuwse haven van Delft. En uiteraard komen de drie iconen van Delft voorbij: Willem van Oranje, Johannes Vermeer en Delfst Blauw.

Aflevering gemist of meer afleveringen bekijken? Bekijk het hier.

Omroep West
Onderwijs, Technologie & Innovatie

Wij plaatsen cookies zodat de site goed werkt en te meten is. Voor cookies van derden hebben wij uw toestemming nodig.

x