Historie zit in het DNA van Delft en is daarmee ook van belang voor de toekomst van Delft. Want welke historische feiten maken Delft tot Delft? Dat Willem van Oranje in Delft is vermoord weet iedere inwoner wel. Maar wat weet je nog meer over de geschiedenis van onze historische stad? Meer dan je denkt! Deze quiz is super educatief, want je leert op een makkelijke manier van alles en nog wat over de stad.

Online alternatief tijdens het lustrumjaar
De fysieke lustrumactiviteiten van historische vereniging Delfia Batavorum zijn dit jaar helaas opgeschort, vandaar een online alternatief. Voor iedereen die houdt van quizzen, die geïnteresseerd is in Delft, in geschiedenis of gewoon een leuke avond wil. De samenwerking met Erfgoed Delft en het Stadsarchief zorgt voor afwisselende quizvragen, geïllustreerd met historisch beeldmateriaal.

Pubquizmasters
Twee enthousiastelingen, bekend met de Delftse historie praten de avond aan elkaar. Robert Nederlof is filmmaker en initiatiefnemer van de Facebookpagina Historic pictures of Delft. Peter Becker is docent in het HBO en als bestuurslid verantwoordelijk voor de publicaties van Delfia Batavorum.

De pubquiz was op 25 oktober dus live meedoen kan helaas niet meer. Maar wil je zien wat de vragen waren (en de antwoorden)? Bekijk dan hier de quiz.

Delfia Batavorum
Onderwijs, Technologie & Innovatie

20:00 - 21:30

Wij plaatsen cookies zodat de site goed werkt en te meten is. Voor cookies van derden hebben wij uw toestemming nodig.

x