Er is honger in de wereld, maar ook veel verspilling. Per jaar gooien we in Nederland vijftig kilo voedsel per persoon weg. Dat schreeuwt om verandering. Op 16 oktober, Wereldvoedseldag, bereidden Delftse koks een verrassingsmaaltijd, waarbij niets wordt verspild. Verschillende koks en restaurant I Change gaan de verspilling van voedsel tegen en bereiden een voedzame maaltijd. De prijs bepaal je zelf.

Mee-eten?
Je kon je tot uiterlijk 14 oktober opgeven via Delft4GlobalGoals. Je kreeg op 15 oktober per mail bericht waar en hoe laat je de maaltijd kon ophalen. Thuis hoefde je het alleen nog op te warmen. Je gaf de kok wat je de solidaire wereldmaaltijd waard vond. 

Luisteren: Voedingsalternatieven 
Feike van der Leij (Hogeschool InHolland in Delft) gaf een online lezing, ‘Insecten maken de goals’, over hoe alternatieve voedselbronnen helpen bij een eerlijkere verdeling van voedsel over heel de wereld. De livestream vond plaats op 16 oktober vanaf 18.00 uur. Geïnteresseerden kregen een link naar de Teams-sessie. Meld je aan via www.delft4globalgoals.nl

Door wie? 
De organisatie van de solidaire afhaalmaaltijd ligt in handen van Milieu Defensie Delft, Fair Trade Delft, Stedenband Delft-Estelí, Initiatiefgroep Delft4GlobalGoals, restaurant I Change,  Hogeschool Inholland, Thuisgekookt Delft, LETS/Ruilkring Delft en Foodsharing Delft. 

Wereldvoedseldag 2020
Energie & Klimaat

18:00 - 20:00

Wij plaatsen cookies zodat de site goed werkt en te meten is. Voor cookies van derden hebben wij uw toestemming nodig.

x