Eet goed, verspil niets! 
Er is honger in de wereld maar ook veel verspilling. Per jaar gooien we in Nederland 50 kilo voedsel per persoon weg! Dat schreeuwt om verandering! Op Wereldvoedseldag, vrijdag 16 oktober, bereiden Delftse koks een verrassingsmaaltijd waarbij niets verspild is. Verschillende koks en restaurant ‘I Change’ gaan de verspilling van voedsel tegen en  bereiden een voedzame maaltijd. De prijs bepaal je zelf! 

Mee-eten? 
Geef je uiterlijk 14 oktober op via Delft4GlobalGoals. Je krijgt op 15 oktober per mail bericht waar en hoe laat je de maaltijd kan ophalen. Thuis hoef je het alleen nog op te warmen. Je geeft de kok wat je de solidaire wereldmaaltijd waard vindt. 

Luisteren: Voedingsalternatieven 
Feike van der Leij (Hogeschool InHolland in Delft) geeft een online lezing: ‘Insecten maken  de goals’. Hoe alternatieve voedselbronnen helpen bij een eerlijker verdeling van voedsel  over heel de wereld. De livestream is op 16 oktober vanaf 18 uur. Geïnteresseerden krijgen een link naar de MS Teams-sessie. Meld je aan via: www.delft4globalgoals.nl

Door wie? 
De organisatie van de solidaire afhaalmaaltijd ligt in handen van Milieu Defensie Delft, Fair  Trade Delft, Stedenband Delft-Estelí, Initiatiefgroep Delft4GlobalGoals, restaurant I Change,  Hogeschool InHolland, Thuisgekookt Delft, LETS/Ruilkring Delft, Foodsharing Delft. 

Wereldvoedseldag 2020
Energie & Klimaat

18:00 - 20:00

Wij plaatsen cookies zodat de site goed werkt en te meten is. Voor cookies van derden hebben wij uw toestemming nodig.

x