Hoe is het om op te groeien in een wijk die leeft met een stigma, terwijl je dat beeld zelf niet herkent? Wat vonden de eerste bewoners van de Buitenhof? Is hier echt sprake van criminaliteit en radicalisering, zoals de media beweren? En welke toekomst heeft deze wijk? In de podcast Mijn Mooie Rotwijk neemt student Tim van den Broek je mee naar het multiculturele hart van Delft: de Buitenhof.

De Buitenhof
De Buitenhof is een typische jaren zestig en zeventig uitbreidingswijk. De wijk heeft veel galerijflats, maar is daarnaast ook zeer groen en ruim opgezet. En niet te vergeten: het Reinier de Graaf Gasthuis ligt in de Buitenhof.

Tussen de elf buurten in Buitenhof (Reinier de Graafbuurt, Buitenhof-Noord, Juniusbuurt, Gillisbuurt, Fledderusbuurt, Het Rode Dorp, Pijperring, Verzetstrijdersbuurt, Vrijheidsbuurt, Buitenhof-Zuid, Kerkpolder) liggen groenstroken en waterpartijen die van oost naar west lopen en de buurten van elkaar scheiden. Hierdoor vormen de buurten als het ware ‘groene kamers’. Deze zijn vooral georiënteerd op de Buitenhofdreef, zodat de totale wijk naar binnen is gekeerd. De waterpartijen komen in het westelijke deel van de wijk bij elkaar in het park Buitenhof. Het noordelijk deel van de Buitenhof heeft veel flats en portieketagewoningen. In de zuidelijke buurten van de Buitenhof vind je vooral ééngezinswoningen.

In de wijk is een multifunctionele wijkaccommodatie, Het Buitenhuis, aan de Buitenhofdreef. Aan de noordelijke rand van de wijk ligt een moskee, een sporthal en een aantal scholen (basis- en voortgezet onderwijs). Aan de westelijke rand sluit de wijk bij het Buitenhofpark aan bij het Recreatiegebied Kerkpolder met vele voorzieningen voor sport en recreatie en een jongerencentrum The Culture.

Meer weten over Buiten Bruist? www.buitenhofbruist.nl

Wij plaatsen cookies zodat de site goed werkt en te meten is. Voor cookies van derden hebben wij uw toestemming nodig.

x