Hoe is het om op te groeien in een wijk die leeft met een stigma, terwijl je dat beeld zelf niet herkent? Wat vonden de eerste bewoners van de Buitenhof? Is hier echt sprake van criminaliteit en radicalisering, zoals de media beweren? En welke toekomst heeft deze wijk? In de podcast Mijn Mooie Rotwijk neemt student Tim van den Broek je mee naar het multiculturele hart van Delft: de Buitenhof.

De Buitenhof is een typische uitbreidingswijk uit de jaren zestig en zeventig. De wijk heeft veel galerijflats, maar is daarnaast ook zeer groen en ruim opgezet. Ook het Reinier de Graaf Gasthuis ligt in de Buitenhof.

De Buitenhof bestaat uit elf buurten: de Reinier de Graafbuurt, Buitenhof-Noord, de Juniusbuurt, de Gillisbuurt, de Fledderusbuurt, Het Rode Dorp, Pijperring, de Verzetstrijdersbuurt, de Vrijheidsbuurt, Buitenhof-Zuid en Kerkpolder. Hiertussen liggen groenstroken en waterpartijen, die van oost naar west lopen en de buurten van elkaar scheiden. Hierdoor vormen de buurten ‘groene kamers’. Deze zijn vooral georiënteerd op de Buitenhofdreef, zodat de totale wijk naar binnen is gekeerd. De waterpartijen komen in het westelijke deel van de wijk bij elkaar in het park Buitenhof. Het noordelijk deel van de Buitenhof heeft veel flats en portieketagewoningen. In de zuidelijke buurten van de Buitenhof vind je vooral eengezinswoningen.

Aan de Buitenhofdreef een multifunctionele wijkaccommodatie te vinden: Het Buitenhuis. Aan de noordelijke rand van de wijk liggen een moskee, een sporthal en een aantal scholen voor basis- en voortgezet onderwijs. Aan de westelijke rand sluit de wijk bij het Buitenhofpark aan bij het Recreatiegebied Kerkpolder met vele voorzieningen voor sport en recreatie en jongerencentrum The Culture.

Meer weten over activiteiten voor bewoners? Kijk op www.buitenhofbruist.nl.

Wij plaatsen cookies zodat de site goed werkt en te meten is. Voor cookies van derden hebben wij uw toestemming nodig.

x