Het TU Delft Solar Boat Team is een van de Dreamteams van de TU Delft. Het team bestaat uit 21 ambitieuze studenten van acht verschillende studierichtingen met één doel: het maken van een boot die vaart op groene energie. In één jaar tijd doorloopt het team alle stappen: van ontwerpen en produceren tot de race. Met hulp van partners worden de toegepaste technologieën elk jaar geavanceerder.

Al vijftien jaar lang inspireert het team de maritieme industrie met haar vliegende zonneboten. In 2021 zette het team met het project Hydro Motion een nieuwe stap: het ontwikkelen van de eerste vliegende boot die vaart op waterstof. Dat betekent een overstap van het genereren van groene energie naar de opslag ervan.

Dit project geeft onze studenten de mogelijkheid om praktische ervaring op te doen en te leren hoe het is om in een multidisciplinair team samen te werken aan een ambitieus doel. In één jaar tijd ontwikkelen zij zich op verschillende vlakken en doen zij vaardigheden op waarvan zij de rest van hun professionele carrière profijt zullen hebben. Met dit team leidt de TU Delft de toekomstige generatie ingenieurs op.

Meer weten over het TU Delft Solar Team? Kijk dan op de website.

Wij plaatsen cookies zodat de site goed werkt en te meten is. Voor cookies van derden hebben wij uw toestemming nodig.

x