Het TU Delft Solar Boat Team is een van de Dreamteams van de TU Delft. Ons team bestaat uit 21 ambitieuze studenten van acht verschillende studierichtingen. In één jaar tijd doorlopen wij het proces van ontwerpen, produceren en tenslotte racen van een boot die vaart op groene energie. Ons team zet zich elk jaar volledig in om met de hulp van onze partners de toepassingen van onze geavanceerde technologieën laten zien op spectaculaire races.

Al 15 jaar lang hebben wij de maritieme industrie geïnspireerd met onze vliegende zonneboten. Dit jaar heeft het 2021 team de grote stap gezet met het project Hydro Motion. Wij ontwikkelen onze eerste vliegende boot die vaart op waterstof! Wij stappen vanaf dit jaar over van het genereren van groene energie naar de opslag van groene energie.

Dit project geeft onze studenten de mogelijkheid om praktische ervaring op te doen en te leren hoe het is om in een multidisciplinair team samen te werken aan een ambitieus doel. Gedurende één jaar ontwikkelen zij zich op meerdere vlakken en doen vaardigheden op waar zij de rest van hun professionele carrière profijt van hebben. Met ons team leiden wij de toekomstige generatie ingenieurs op.

Meer weten over het TU Delft Solar Team? Kijk dan op hun website.

Wij plaatsen cookies zodat de site goed werkt en te meten is. Voor cookies van derden hebben wij uw toestemming nodig.

x